Momssvindel for 440 millioner – Endnu en sag med hjælp fra insidere

Politiet har beslaglagt ejendomme i Danmark for over 60 millioner kroner i kæmpe svindelsag, dette er dog kun toppen af isbjerget hvis vi skal tro kilder fra det pakistanske miljø på vestegnen.

Hidtil har politiet fortalt om beslaglæggelser for 12,5 millioner kroner på konti og i kontanter. Og så blev der i går beslaglagt otte luksusbiler og værdifulde smykker, ifølge politiet. Alle disse værdier siges at stamme fra svindel med moms og skatter.

Svindel I den størrelsesorden kan kun ske med hjælp indefra, og det er lige hvad der er tilfældet hvis vi skal tro vores kilder. Kontrol med moms og afgifter bliver i dag foretaget af SKATs afdeling på Sluseholmen. Der sidder er den række specialkonsulenter some alene beskæftiger sig med at analyserer momsindberetninger og ud fra dem foretage kontrol ude hos virksomheden. Det er også de selv samme konsulenter der foretager og anmelder mulig svindel til Politiet, og samme konsulenter der bliver indkaldt til retten som vidner hvis der bliver rejst tiltale og i sidste ende samme konsulenter der fungerer som bisidder for anklagere hvis sagen ender i Landsretten.

Disse special konsulenter fra Sluseholmen har i mange år haft et godt samarbejde med diverse netværk på Vestegnen. Samarbejdet betød blandt andet at der blev varslet inden der for uanmeldt kontrol. Samarbejdet betød også at bilagsmaterialet ikke blev gennemgået, men blot konstateret værende til stede. Ligeledes blev de fleste kontrolbesøg afholdt på diverse Restauranter på virksomhedens regning. Det gode samarbejde betød også at specialkonsulenterne i starten blev tilgodeset med koncert og fodboldbilletter. Det blev dog efterhånd flere og dyrere tilkendegivelser.

”Årsagen til at sagen kommer frem nu er at det ikke er blevet betalt det de forlanger”, siger KK*, ”men det er ikke første gang det sker”. Han henviser til den største moms sag fra nullerne. Sagen der blev kendt som Gul Feber. Det var en sag om moms svindel for 185 millioner kr. Dengang var det momskarruseller med IT udstyr. Det paradoksale er at dengang blev der foretaget rigtig mange kontrolbesøg fra specialkonsulenterne, men det var først meget sent at anmeldelsen kom.

SKAT har ikke ændret sig meget siden nullerne. Det er stadig de samme special konsulenter fra Sluseholmen der helt alene bestemmer hvilke sager der skal anmeldes og hvilke sager der skal undersøges. En aktindsigt viser at special konsulenterne har ikke nogen juridisk eller revisionsmæssig uddannelse og deres løn svarer til hvad en almindelig håndværker får. Deres privatforbrug viser dig noget andet.

URNews24 følger historien…

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and
%d bloggers like this: